Un saló-menjador ample i espaiós

Des del meu punt de vista professional, el més important en una casa és l’amplitud i la comoditat perquè són els que determinen el benestar d’una llar.
I no em refereix al fet que les cases tinguen 1000 m², em refereix al fet que els espais siguen els necessaris per a les activitats que volem realitzar en ells. Perquè ja pot ser bonica una vivenda i transmetre la nostra personalitat, que acabarem agarrant-li mania si ens resulta incòmoda i poc pràctica.
Sovint veig vivendes plenes de mobles més grans del que permet l’espai i abarrotats de trastos, cases amb circulacions incòmodes, mobles disposats estratègicament per a dibuixar-te una gran moradura i estances que no respecten les dimensions mínimes necessàries perquè siguen funcionals.

Per això, definir i millorar la funcionalitat de les cases és el primer objectiu del meu treball i per això, el primer pas dels projectes personalitzats que realitze consisteix a analitzar la funcionalitat actual de l’espai i basant-se en els resultats, plantejar una distribució del mobiliari funcional i adaptada a les necessitats dels propietaris.
Ara vaig a ensenyar-te l’anàlisi que vaig fer de la llar Jardí del Túria, quines distribucions vaig plantejar i els motius pels quals elegirem la distribució final. Quan acabes m’agradaria que em contares quina distribució hagueres elegit i el perquè.

ANÀLISI de la FUNCIONALITAT de la Llar JARDÍ DEL TÚRIA
Partim que tenim un espai obert compartit pel saló-menjador, el rebedor i una part del corredor. Encara que l’espai siga obert, per a fer una distribució basada en la funcionalitat cal fer una zonificació de l’espai amb els usos que volem donar-li.
Començarem ubicant la zona del rebedor al costat de la porta d’accés a la vivenda. En principi, no sabem si serà més gran, menuda, quadrada o allargada, sols que serà prop de la porta. Després vaig reservar una zona lliure de mobiliari davant de les portes que hi ha a l’espai com a zona de corredor. I l’espai restant, és el que ens queda per a dedicar al saló i al menjador.

Una de les necessitats dels propietaris era reduir d’alguna forma la visió de tot l’espai des de l’entrada, per a crear certa intimitat davant qualsevol persona que cridara a la porta però sense arribar a reduir-la del tot. Tenint en compte este requisit i la forma rectangular resultant del saló-menjador, vaig plantejar dues distribucions possibles de partida amb tres solucions diferents per a crear eixa intimitat entre el rebedor i la resta de l’espai.

En la primera opció, vaig reservar l’espai més menut per al menjador i vaig deixar el més ample per al saló sense oblidar que entre el saló i el rebedor calia que creara algun element que ocultara parcialment la visió de la resta de l’espai.

Amb esta distribució de partida, vaig analitzar la funcionalitat on es verifica si les zones de pas són més amples de 90 cm, si la circulació és senzilla i directa o pel contrari presenta molts obstacles i corbes, si el menjador està el més prop possible de la cuina, si la tv es veu bé tant des de la taula com des del sofà o si hi ha alguna barrera visual, si les entrades de llum natural estan bloquejades o no, o si l’espai de magatzematge és suficient per a les necessitats (Els següents plànols els tens seguint l’ordre anterior).

Dalt anàlisi dimensions mínimes.

Dalt anàlisi circulació.

Dalt anàlisi del recorregut cuina-menjador.

Dalt anàlisi de l’angle de visió de la TV.

Dalt anàlisi barreres visuals.

Dalt anàlisi entrades llum natural.

Dalt anàlisi espai de magatzem.

Amb esta anàlisi, vaig veure que esta distribució no complia alguns dels requisits, com per exemple: la zona de pas des del corredor cap al menjador és menor de 90 cm el que crea una circulació incòmoda amb el cantó d’un moble que poc causar lesions; una de les entrades de llum natural està bloquejada parcialment pel sofà i a més dificulta la seua obertura; i el sofà a pesar d’estar a un espai tan ample, resulta menut.

En la segona opció proposada, intercanvie la zonificació i utilitze una distribució lateral o paral·lela en la qual dispose el menjador a l’espai més ample i el saló al més menut.

Després de realitzar la mateixa anàlisi, veig que amb esta distribució es compleixen tots els requisits perquè l’espai siga funcional, i comparada amb l’anterior proposta, ens permet utilitzar un sofà més gran.

Dalt anàlisi dimensions mínimes.

Dalt anàlisi circulació.

Dalt anàlisi del recorregut cuina-menjador.

Dalt anàlisi de l’angle de visió de la TV.

Dalt anàlisi barreres visuals.

Dalt anàlisi entrades llum natural.

Dalt anàlisi espai de magatzem.

Per aquests motius, esta última va ser la proposta que triaren els propietaris. La distribució en la qual aconseguien un espai més ample i funcional i unes peces de mobiliari més grans. Et deixe algunes fotos perquè ho pugues veure bé.

Si vols veure més imatges, ves a este enllaç: 🔻
https://vanessacompany.es/proyectos-realizados/jardi-del-turia/

Després de veure les dues opcions al complet, amb quina t’hagueres quedat tu? Hagueres triat la mateixa o hagueres proposat una nova?Pots contestar-me a este mateix correu contant-m’ho!
Anava a ensenyar-te també els 3 conceptes de moble que oculten parcialment l’entrada de casa del saló-menjador, però vaig a deixar-ho per a la pròxima HomeLetter perquè si no esta es quedarà molt llarga.
Mentre esperes, et deixe un vídeo curtet del resultat final, així podràs fer-te una millor idea de l’espai.

Per a millorar la funcionalitat de ta casa de forma personalitzada, pots fer ús d’un servici que t’anirà genial: un projecte personalitzat en el qual analitze l’espai al detall i et propose millores per a transformar-lo en un espai còmode, pràctic i fàcil d’utilitzar.
Perquè si vols viure en espais més amples i funcionals amb els mateixos metres quadrats, este és el servici que ta casa necessita. Et deixe la pàgina d’este servici a continuació perquè veges com treballe i la inversió que necessites.🔻
https://vanessacompany.es/servicios/interiorismo-estilismo-decoracion-proyectos-personalizados/

Totes meresquem sentir-nos a gust a casa nostra,
perquè ta casa et serveix a tu, i no al revés!

Si tens dubtes, conta-me’ls a este correu: vanessacompany@gmail.com i entre les dos segur que trobem una solució per a la teua llar.

Feliç Llar!
Vanessa Company
Interiorista y decoradora

-vanessa-company-interiorista-decoradora-valencia

Vanessa Company

INTERIORISTA Y DECORADORA EN VALÈNCIA

Diseño-interiorismo-decoración-valencia-vanessa-company

¡QUEREMOS SER TU ESTUDIO DE INTERIORISMO EN VALENCIA!

¡Contacta con nuestro estudio de interiorismo para informarte de todo!

Nombre
Correo electrónico
Mensaje
¡ESTUPENDO! Nos pondremos en contacto lo antes posible.
Ha ocurrido algún error al enviar el formulario. Por favor, revisa de nuevo todos los campos. O si lo prefieres, llámanos por teléfono al 611 15 42 86

O si lo prefieres, llámame o envíame un WhatsApp al 611 15 42 86.

Diseño-interiorismo-decoración-valencia-vanessa-company

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio